گزارشی فرهنگی از یک کتابخانه عمومی روستایی؛ وقتی یک کتابخانه عمومی، پیشگام توسعه فرهنگی در یک روستا

ساخت وبلاگ

به گزارش روابط عمومی کتابخانه">کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه و بویراحمد، کتابخانه عمومی امید روستای خیرآباد از توابع شهرستان گچساران از کتابخانه‌های فعال در حوزه فرهنگی">فرهنگی است که با اجرای برنامه‌های متنوعی اهالی روستا را به کتابخوانی جذب می‌کند.
افسانه افضلی زاده کتابدار کتابخانه عمومی امید خیرآباد (ده جلیل) گچساران با اشاره به وضعیت فرهنگی این روستا گفت: این روستا با جمعیت بیش از ۱۵۰۰ نفر، فاقد مرکز فرهنگی بود و مردم روستا به‌ویژه جوانان باوجود علاقه‌مندی به مسائل و برنامه‌های فرهنگی با مشکلاتی در زمینه دسترسی به این امکانات مواجه بودند، اما باهمت مسئولان و تأسیس کتابخانه عمومی در سال‌های اخیر، این مرکز به محل تجمع کودکان و جوانان تبدیل شده است و هر روز شاهد برگزاری برنامه‌های متعدد است.
افسانه افضلی زاده تصریح کرد: کتابخانه عمومی امید خیرآباد (ده جلیل) با بیش از ۶۱۰ عضو فعال بزرگ‌سال و ۲۸۷ عضو فعال کودک، علاوه بر ارائه خدمات کتابخانه‌ای و امانت کتاب، فعالیت‌های جنبی مفیدی نیز اجرا می‌کند.
وی افزود: برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان مدرسه‌ای و کتابخانه‌ای، معرفی کتاب و جمع‌خوانی، کلاس‌های قصه‌گویی و قصه‌خوانی، آموزش کاردستی، مسابقات کتابخوانی و نقاشی، شعرخوانی و انشاءنویسی، کلاس‌های آموزش قرآن و نهج‌البلاغه با کمک روحانی روستا و همکاری معلمان دلسوز دو مدرسه ابتدایی و متوسطه از فعالیت‌های دیگر این کتابخانه است.
کتابدار و مسئول کتابخانه امید خیرآباد (ده جلیل) با اشاره به برگزاری مراسم‌ مناسبتی در این کتابخانه عمومی افزود: مناسبت‌هایی مانند ولادت‌های ائمه معصومین (ع) و اعیاد مختلف سال با برگزاری برنامه‌های متنوع و اهدای جوایزی مانند کتاب و بسته‌های فرهنگی در این کتابخانه، گرامی داشته می‌شود.

افضلی زاده افزود: اجرای سرود و تئاتر و انجام بازی‌های مفرح دسته‌جمعی و بومی برای دانش آموزان نیز از دیگر برنامه‌های فرهنگی کتابخانه عمومی خیرآباد است که با استقبال کودکان و نوجوانان روبرو شده است.


تأثیر کتابخانه عمومی روستا در رفع بخشی از مشکلات فرهنگی
حجت‌الاسلام علی‌ آماده، مبلغ و روحانی روستا با اشاره به فعالیت این مرکز فرهنگی گفت: کتابخانه عمومی امید از بدو تأسیس تاکنون بسیاری از مشکلات فرهنگی این روستا را برطرف کرده است.
وی افزود: معرفی کتاب‌های مفید دینی و قرآنی، نشست‌ها کتاب‌خوان با موضوعات مختلف، جمع‌خوانی، شعرخوانی و قصه‌های قرآنی برای کودکان مورد استقبال خانواده‌ها قرارگرفته تا جایی که برخی والدین به همراه کودکان خود در این کتابخانه عمومی دورهم جمع می‌شوند و در برنامه‌ها مشارکت می‌کنند.
حجت‌الاسلام آماده همچنین با تقدیر از توجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ترویج فرهنگ کتابخوانی و تأسیس کتابخانه‌های عمومی در روستاها افزود: توجه نظام و دولت به روستاها در ساخت مراکز فرهنگی به‌ویژه کتابخانه‌های عمومی، علاوه برکمک به مهاجرت معکوس، زمینه‌ساز توسعه فرهنگ است که خدا را شاکریم که اجرای این برنامه‌های مفید، باعث رونق فرهنگی در محل زندگی مردم و جوانان روستا شده است.

شرایط عضویت...
ما را در سایت شرایط عضویت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : roodakipl بازدید : 171 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396 ساعت: 5:44